Volop ruimte om uw eigen bosvilla te creëren!
Bouw uw eigen droomhuis!

Wonen in een bosrijke omgeving

De Kavels

De kavels liggen praktisch enkele minuten loopafstand van het centrum van Doorn met als zijn gemakken en voorzieningen. Het totale plangebied heeft een omvang van maar liefst circa 8.500 vierkante meter grond, met hierop een 4-tal unieke en royale percelen in een uniek groendecor.

Het is mooi wonen in Doorn (gemeente Utrechtse Heuvelrug) met z’n buitenplaatsen en monumentale villa’s van de Stichtse Lustwarande. Omgeven door natuurschoon en een oase voor mensen op zoek naar rust, vrijheid en een drukke agenda die er even niet toe doet.

En dat alles niet in een luxe vakantieoord, maar op een plek die u waarschijnlijk dierbaar is, namelijk uw eigen huis. Hier is ruimte om uw eigen domein te creëren.

 • Icon Image
  1440 tot 1960 m2
  Perceel
 • Icon Image
  140 tot 155 m2
  Bouwvlak
 • Icon Image
  740 tot 1054 m3
  Inhoud

Video impressie

Kom wonen in een historische omgeving

Historie

Mrs. Woltera was één van de geliefde katten van Jonkheer
dr. Henri Wolter Matheus van der Wyck (1927-2001), destijds eigenaar/bewoner van de nu in verval geraakte bungalow Schothorst op het terrein. De kat werd vernoemd naar Jonkvrouwe Reina Jeanne Woltera van der Wyck uit Ommen die Van der Wyck vroeg zich over het beestje te ontfermen.

Naast zijn grote liefde voor huisdieren – hij had soms wel vijftien katten en enkele honden in en rond zijn bungalow lopen – was hij een Nederlands kunsthistoricus, vooral bekend geworden vanwege zijn pioniersarbeid over de geschiedenis van Nederlandse Buitenplaatsen.

De eeuwenoude loofbomen en het glooiende landschap verraden het: De Stichtse Lustwarande heeft een lange historie. Jonkheren en andere notabelen zagen toen al mogelijkheden hiervan in om hier hun ‘buitens’ en landgoederen te stichten. Privédomeinen vol natuurschoon en weg van alle ongemakken van de stad.

Ter hoogte van de achtertuin van de huidige Berkenweg 1 stond tot januari 1963 het herenhuis Villa Berkenheuvel, dat in 1881 door de toenmalige eigenaar EJ.W. Geelen werd gebouwd op de plaats waar voordien de in 1823 gebouwde Buitenzorg stond.

Na het overlijden van de heer Geelen werd het bezit publiek verkocht en toen beschreven als ‘het aangenaam en gunstig gelegen buitengoed Berkenheuvel, bestaande, in een voor weinige jaren nieuw en solied gebouwd huis, geschikt voor zomer- en winterverblijf, zeer logeabel ingericht met (…), mooie wandelbosschen, een in Zwitserse stijl gebouwde woning, hoenderfokkerij, naar den eis ingericht met waterleiding, enz.’

Het grootste deel van het goed, dat ruim acht hectare is (exclusief het deel tussen de Gezichtslaan en de Middenlaan) werd toen aangekocht door jonkheer mr. L. van de Bergh van Heemstede.

Na zijn vertrek verhuurde hij het buiten aan graaf Van Hogendorp uit Den Haag. Opnieuw onderging het buiten een belangrijke wijziging, toen de erven Van de Bergh het goed in oktober 1920 in publieke veiling verkochten aan de heer Laverge.

In dat opzicht is er weinig veranderd. Plan Mrs. Woltera vormt immers nog steeds een besloten gebied. U deelt met de toekomstige medebewoners een gemeenschappelijk stuk grond, waarover onder meer de de gemeenschappelijke ontsluitingsweg loopt. De overige ruimte is verdeeld in vier royale percelen.

Foto overzicht

“Een kleine impressie van foto’s van de kavels, de omgeving en historisch Doorn. Wilt u alle foto’s bekijken, klik dan op de button onder de foto’s”

De Omgeving

Doorn ligt in een schitterende omgeving en ligt in een bosrijk gebied, waardoor het vooral ‘groen’ wonen is. In Doorn staan talloze landhuizen en kastelen.

Naast de mooie natuur kunt u er ook gezellig winkelen of culinair genieten in één van de vele restaurants.

Daarnaast is Doorn voorzien van kwalitatief goede scholen en in het centrum treft u alle noodzakelijke winkels aan. Kortom, een heerlijke omgeving om in te wonen

In de buurt

In de omgeving treft u alle belangrijkste gemakken aan!

 • Centrum Doorn 500 meter
 • Albert Heyn 400 meter
 • Revius Lyceum Doorn 700 meter
 • Peuterspeelzaal 't Hobbelpaard 900 meter
 • Christelijke Basisschool De Sterrenboog 800 meter
 • Snelweg A12 afslag Driebergen 7200 meter
 • Snelweg A12 afslag Maarn 4200 meter
 • Golfclub Anderstein Maarsbergen 7500 meter
 • WVO Zeist 11400 meter